قارچ گانودرما چیست و چه تاثیری بر دیابت دارد؟-قسمت دوم

قارچ گانودرما و درمان دیابت!؟
حتماً شما هم در مورد قارچ گانودرما (Ganoderma Lucidum) که به طور سحرآمیز بر درمان دیابت تاثیر دارد، شنیدهاید. واقعیت این است که این روزها در خیلی از اماکن و محل های عبور و در مترو و بخصوص در فضای مجازی تبلیغات زیادی در مورد قارچ گانودرما میشود. میگویند این قارچ خواص درمانی بسیاری دارد اما هیچ مطالعه و تحقیق علمی این تحقیقات را ثابت نکرده است. خیلی از مدعیان گانودرما را به عنوان درمان دیابت و حتی جانشین انسولین معرفی کردهاند اما واقعیت این است که این ادعاها دروغ و فریبی بیش نیستند.
درمان، کنترل و مدیریت بیماری دیابت در سنین بالا کاری سخت و نیازمند تلاش و اقدامات هر روزه است. خیلی از مبتلایان بخاطر نیاز به استفاده هر روزه از دارو و چک کردن منظم قند خون و ویزیت پزشکان ممکن است احساس خستگی و فرسودگی کنند. همین جا است که مورد سواستفاده فریبکاران و فرصت طلبان قرار میگیرد و آنها با تبلیغ قارچی که مدعی میشوند درمان قطعی بیماری دیابت است بیماران را گول میزنند. اما حتما این را بدانید که در هیچ جای جهان هیچ پزشک یا مقام علمی این ادعاها را تائید نکرده و هیچ مقاله علمی در مورد نقش گانودرما در درمان یا پیشگیری از دیابت وجود ندارد.
اما واقعاً گانودرما چیست و از کجا آمده است؟ با دیابتوس همراه باشید تا مطلب جامعی از گانودرما را در اختیارتان قرار دهیم.
گانودرما چیست؟
قارچ گانودرما گونه ای از قارچ های قرمز اما غیر سمی است. قارچ گانودرما از شاخه قارچهای چتری است که در طبیعت روی چوب و تنه درختان رشد میکنند. گانودرما حدود ۸۰ گونه مختلف دارد و گیاهی وحشی و خودرو در طبیعت است که البته بعد از اینکه این قارچ به عنوان یک محصول تجاری معروف شد؛ این روزها در مزارع پرورش قارچ نیز با تکنیکهای ویژه تولید میشود. گانودرما بافتی چوبی، براق و صیقلی داشته و از نظر ظاهری با قارچ دکمهای تفاوت دارد. قسمت هاگدان گیاه شبیه به کلیه انسان و به رنگ قهوهای-قرمز است که در لبههای قارچ، کمرنگتر میشود.
گانودرما از هزاران سال پیش در طب سنتی آسیای شرقی مورداستفاده بوده است. این قارچ به عنوان قارچ ریشی Reishi)) در طب سنتی ژاپن از گیاهان قابلاحترام بود. رِیشی به معنی پادشاه گیاهان دارویی است. قارچ گانودرما یاlingzhi در چین نمادی از سلامتی و طول عمر به همراه شادی و اقبال در زندگی بوده و بیش از ۲۰۰۰ سال است که برای درمان پزشکی استفاده میشود. این قارچ زمانی تنها برای امپراتوران و بزرگان استفاده میشد و در اختیار عموم مردم قرار نداشت. ثروتمندان در دوران باستان با امید رسیدن به طول عمر و حتی جاودانگی و در عین حال آرامش و خواب خوب، از نوشیدنی گانودرما استفاده میکردند.
ادعاها در مورد قارچ گانودرما
ادعا شده که عصاره گانودرما میتواند بهطور قابل توجهی انواع مختلف واکنشهای آلرژیک، ازجمله آسم و درمانیت را مهار کند. همین طور هم مدعیان معتقدند که با این قارچ بیماران با کبد چرب و سیروز کبدی ناشی از مصرف الکل میتوانند روند درمان را سریعتر طی کنند. همچنین این گیاه میتواند به افرادی که در مراحل اولیه بیماریهای کبدی الکلی هستند کمک کند.
گروه دیگری هم هستند که میگویند گانودرما سموم موجود در بدن را از بین میبرد! این افراد میگویند یکی از خواص دارویی قارچ گانودرما مربوط به افزایش اکسیداسیون و تنظیم مقدار PH در بدن است و با این کارها باعث دفع و خروج سموم از بدن میشوند.
اثرات مفید دیگر گانودرما روی بدن
برخلاف گفته هایمان که گانودرما در درمان و پیشگیری دیابت تاثیری ندارد؛ برخی هم ادعا کردهاند که قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای بتاگلوکان و آنتیاکسیدانها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با افزایش تعداد گلبولهای سفید خون برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید است. همچنین گفتهشده که قارچ گانودرما با اثر بر روی ترشح هورمون تستوسترون باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات میشود.
اما واقعاً چطور ممکن است یک قارچ همه این خصوصیات را داشته باشد و بعد همه کشورهای جهان به جای استفاده از آن میلیونها دلار برای یافتن درمانهای مختلف هزینه کنند. واقعاً چرا باید تبلیغات در مورد گیاهی را باور کنیم که میگویند حداقل ۲۰ بیماری و مشکل را درمان میکند؟ آیا چنین چیزی امکان پذیر است؟ اگر این جور بود چه نیازی به ساخت این همه داروهای مختلف و هزینههای کلان است؟ مگر شرق آسیاییها دو هزار سال نیست از این قارچ استفاده میکنند پس چرا در میان آنها هم این همه بیماریهای مختلف شیوع دارد؟ اصلاً چرا خود چینیها و ژاپنیها بجای استفاده از این قارچ این همه به دنبال تحقیقات و پژوهشها و یافتن داروهای جدید هستند؟
مهمترین خواص قارچ گانودرما
اصلیترین خاصیتی که در مورد گانودرما مورد بررسی قرار گرفته خاصیت ضدسرطانی این قارچ است. مطالعات در غرب نشان داده که این قارچ به دلیل داشتن موادی به نام تریپنز تا حدودی تقویتکننده سیستم ایمنی است و شاید اثرات خفیف ضد تومور هم داشته باشد، هیچ مطالعهای نتوانسته ثابت کند که محصولی از گانودرما میتواند ضد سرطان باشد. مرکز ملی کنترل بیماریهای ایالاتمتحده که مرجعی معتبر شمرده میشود در مطلب خود در مورد گانودرما آورده که هیچ مطالعه و پژوهشی نتوانسته اثرات درمانی قوی ضدسرطانی برای محصولات گانودرما را ثابت کند و هیچکس نباید این محصولات را بهتنهایی بهعنوان درمان سرطان استفاده کند و تنها میتوان از گانودرما بهعنوان مکمل و محصولات کمکی در درمان سرطان استفاده کرد.
در مورد دیابت هم در متون خارجی تقریباً هیچ مطالعه یا تحقیقی نیست که تائید کننده خاصیت مثبتی برای گانودرما باشد. دنیای امروز دنیایی است که هر کشف علمی مهمی در آن به سرعت فراگیر خواهد شد پس لطفا سادهانگارانه برخورد نکنید و لطفاً گول نخورید!
نویسنده: دکتر امیر صدری
شماره تلفن مشاوران دیابتوس: 26740114 - 021
کانال تلگرام: dyabetus
اینستاگرام: dyabetus.ir